Okulumuzun Tarihçesi

Şüküfe Nihal Anaokulu

10.02.2024 21

Okulumuz, Şüküfe Nihal İlköğretim Okulu adıyla Yenimahalle İlçesi, Şentepe / Çiğdemtepe Mahallesi, Kermes Sokak 46 numarada, 1971 yılında kurulmuş ve aynı yıl okulumuzda eğitim – öğretime başlanmıştır. 1992 yılında okulumuza yeni bir bina yapılmıştır. Yönetici, öğretmen, öğrenci ve diğer çalışmalarıyla eğitim-öğretim hizmetlerine başarıyla devam etmektedir.

Okulumuz 2001–2002 eğitim-öğretim yılı, eylül ayında OYAK SGS tarafından yapılan bakım ve onarımlarla yenilenmiştir.

2023 yılından itibaren mevcut binamız Şüküfe Nihal Anaokulu olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Okulumuzda şu an aktif kullanılan 9 sınıf, 2 yönetici odası, 1 öğretmenler odası, 1 hizmetli odası, ve rehberlik servisi bulunmaktadır.

ŞÜKÜFE NİHAL KİMDİR?

Şüküfe Nihal, 1896 yılında doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Darülfünun Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü"nden mezun olmuş bir edebiyat öğretmenidir. Aruz ve hece vezniyle yazılmış şiirleri " Nedim, Şair, Çınar altı ve Şadırvan Dergileri"nde yayınlanmıştır.Şukufe Nihal 1973 yılında ölmüştür.

Eserleri: Yıldızlar ve Gölgeler, Hazan Rüzgârları, Şile Yılları, Tevekkülün Cezası Gayya Kuyusu, Sabah Kuşları, Finlandiya...

Kaynak: sukufenihalortaokulu